THE BLACK BOX

Kunst & CoachingHoi, ik ben Lyane Wouda. Geboren in Heerenveen en nu woonachtig te Leeuwarden.
Moeder van 3 tieners. 2 dochters wonen bij mij en mijn zoon woont bij zijn vader.

Mijn hobby’s zijn onder andere: schilderen, lezen/schrijven en film kijken.

Ik ben jaren overspannen, burn-out en depressief geweest. Van alles geprobeerd maar niks hielp, tot ik creatieve therapie kreeg, toen kreeg ik inzichten die ik tijdens gesprekken niet zag. Een tekening die ik toen maakte, gaf mij houvast aan momenten dat ik het moeilijk had. Ik dacht dan weer aan het beeld wat ik gemaakt had. En dat gaf me zelfvertrouwen om door te gaan.

Hier wilde ik meer over weten. Wat mij zo goed heeft geholpen, daar wilde ik ook anderen mee helpen. Ik begon aan de opleiding Creatieve Therapie. Het was een versnelde HBO opleiding. Door onder andere concentratie problemen is het me niet gelukt om deze opleiding vol te houden. Ik keek verder naar andere mogelijkheden. Een vriendin vertelde mij over ''De Kleine Tiki''.

Daar heb ik jaar 2 gedaan: Basisjaar kunst en innerlijke ontwikkeling.
Jaar 3: Kunstzinnig Dynamisch Coachen.
Jaar 4: KDC specialisatiejaar voor volwassenen, kinderen en jongeren. Bij elk jaar heb ik het certificaat behaald.

Het verschil is; ik ben nu geen therapeut en behandel geen psychoherapeutische hulpvragen. Ik ben een coach en werk samen met mensen (coachee) die een (persoonlijk) ontwikkelingstraject aan willen gaan, die daarbij hun kwaliteit van leven, (en werk), levenslust en vitaliteit en wil, willen verbeteren door middel van kunst.

Ik heb als verzorgende IG gewerkt. Maar daarin kreeg ik niet genoeg voldoening die ik bij kunst wel heb, vandaar de combinatie Kunst, Coaching en Access Bars.