THE BLACK BOX

Kunst & CoachingCoaching

Als ik teken of schilder
is het niet het ‘’beeld’’
zoals ik in gedachten had

Dan ben ik teleurgesteld
is het mislukt

Terwijl ik het bij een ander wel zie
wat ze bedoelen
wat ze er mee willen zeggen

Het hoeft dus niet mooi en perfect te zijn
als de verbeelding maar spreekt


Ik ben gecertificeerd coach en heb de opleiding: Kunstzinnig Dynamisch Coachen (KDC) gedaan aan ''De Kleine Tiki'' te Assen. School voor kunst, coachen en persoonlijke ontwikkeling.
Dynamisch staat voor de verschilende methodieken die ingezet kunnen worden zoals:

* Ontspanningsoefeningen
* Kunstzinnig/creatief werken
* Schrijven/dichten
* Inzichtgevende gesprekken
* Dramatechnieken
* Lichaamswerk (beweging/dans)
* Werken met je stem
* En werken met voorwerpen.

Het doel is om via deze middelen, bewustzijn te ontwikkelen en veranderingsprocessen op gang te brengen. Jij bent degene die aangeeft wat je wil doen en tot hoever je wil gaan.  

Deze methodiek is gebasseerd op de psychosynthese.

Psychosynthese is het pad: ‘Weer terug naar jezelf’. Daar waar al jou antwoorden verstopt liggen. Dat klinkt simpel, maar op dit pad kan je dus die spreekwoordelijke beren tegenkomen. Voor mensen die veel rekening houden met anderen en zichzelf wel eens wegcijferen is dit ‘het pad’, waar ze tegenop zien. Want dit pad gaat soms gepaard met teleurstelling en verdriet die ze in het verleden zijn tegengekomen. Maar dit pad is ook een ontwikkelingsweg en helpt je weer te herinneren wie je bent.

Wil je jezelf weer beter leren kenen?
Jezelf weer beter begrijpen?
Wil je weer stevig in je schoenen staan?
Weer weten wat echt belangrijk voor je is?
En weer baas zijn over je eigen leven?

Wil je dit avontuur aan gaan? Weer terug naar jezelf? Maar weet je niet hoe? Of doe je dit liever niet alleen? Dan help ik je om de beren met respect opzij te zetten. Ik zeg met respect, want deze beren, dat ben je in wezen zelf. Samen bedenken we kunstzinnige opdrachten die bij jou passen. Door creatief aan de slag te gaan, maak je contact met je innerlijke binnenwereld en geef je hier kunstzinnig vorm aan. Hierdoor maak je het onderbewuste zichtbaar. Is het je nog niet helemaal duidelijk dan volgt er een inzichtgevend gesprek. Met mijn oog voor detail zien we samen veel meer.

Door kunstzinnig bezig te zijn ontstaat er rust, ruimte en inzicht. Hierdoor haal je het sterkste in jezelf weer naar boven. Jou kwaliteiten die in het donker verstopt zaten, waarvan je eigenlijk niet eens wist dat het kwaliteiten waren, worden krachten en zetten we samen in het licht. Wanneer dit nog onwennig voelt, gaan we oefenen in een vorm die bij jou past.

Als je 1 beer met respect opzij hebt gezet, gaat de volgende steeds sneller en makkelijker opzij. En zo loop je naar de kern van jezelf. Deze innerlijke ontwikkeling gaat je hele leven door. Maar met de handvatten die ik je aanreik, kom je een heel eind. Ik geef je huiswerk mee, zodat je dit later zelf ook zonder mij kunt toepassen.

Ben je bereid te veranderen?
Ergens zit een blokkade die weer herstart moet worden, maar dan op een anderen manier die je altijd deed. Want anders ben je binnen de kortste keren weer terug bij af. Je hoeft echt niet je hele leven 180 graden te draaien. Maar als je blijft doen wat je altijd gedaan hebt, blijf je krijgen wat je altijd gekregen hebt.

Lijkt het je wel wat, maar twijfel je of dit wel wat voor je is? Daar heb ik alle begrip voor. Daarom is de kennismakingsoefening kosteloos. Deze duurt maximaal een half uur. Daarna beslis je of je een coachtraject met me aan wil gaan. Dit half uur kost je niets. Neem vrijblijvend contact met mij op.
Bezoekadres

De DOAS (de oude ambachtsschool)
Cornelis Trooststraat 48
8932 BR Leeuwarden

Lokaal 306A/B op de 2e verdieping

Postadres

Lyane Wouda
Vletstraat 12
8937 AV Leeuwarden                                     

Contact

06-18261559